NOVICE


14. oktober 2016

Fina tekstura

Žiga nam je zaupal, kako ustvariti lepo teksturo na dolgih laseh:

 1. Lase je umil z Seaweed šamponom in nanesel Seaweed regenerator. Linija Seaweed vsebuje ekstrakte morskega rastlinja, ki lase blagodejno vlaži.
 2. Na z brisačo osušene lase je nanesel Prep, ki je osnovni produkt pred oblikovanjem las. Z nanosom le-tega lase lažje razčešemo, hkrati pa omogoča, da produkti, ki jih kasneje nanesemo bolje držijo.
 3. Pričnemo sušiti s sušilcem za lase in ko so lasje napol suhi, na lasišče nanesemo Surf Foam Spray Blow Dry in nadaljujemo sušenje z dušilcem. Najbolje je, da je glava obrnjena navzdol, da ustvarjamo teksturo. 
 4. Ko so lasje suhi, lase nežno razčešemo s ščetinasto krtačo Primp in po občutku oblikujemo v želeno obliko s pomočjo Pret-A-Powder in lasnicami.

 14. marec 2016

Pink Lady

Stranka si je zaželela popestriti svoj paž z živahno barvo. Postopek je potekal takole:

 1. Narastek smo pobarvali z L’Oreal High Lift Ash+.
 2. Na konice smo z manjšim čopičem nanesli roza barvo in pustili delovati 30 minut. 
 3. Lase smo umili z Bumble and bumble, Color Minded Shampoo, ki zaklene barve in podaljšuje obstojnost barve.
 4. Na laseh smo 10 minut pustili delovati masko Bumble and bumble, Mending Masque, ki lasem vrača moč in povečuje elastičnost ter voljnost.
 5. Pred sušenjem smo na z brisačo osušene lase nanesli Bumble and bumble, Hairdressers Invisible Oil Primer, ki lase ščiti pred toplimi orodji - sušilec za lase. Izdelek je obogaten s šestimi peresno lahkimi olji, ki pripomorejo k mehkosti las, hkrati pa preprečuje krepavost. Lasje se lažje razčešejo. 
 6. Lase med feniranjem krtačimo s krtačo z naravnimi merjaščevimi ščetinami Primp PR406. Krtača ima izjemno mehke ščetine, te pa naredijo lase voljne in sodobo ravne.

 

Cena za vse: 48,00 EUR

 


04. avgust 2014

Izi bizi frizura

Oblikujte, kot da jih sploh niste.

1. Razdelite lase po sekcijah.

2. Za oblikovanje mehkih valov, lahkotno ovijte lase okrog figara.

3. Za volumen, teksturo in mat finiš nanesite Pret-a-powder.

Inspired by Bumble and bumble.13. maj 2014

Okrasite svoje lase

Okrasite svoje lase z glavničkom Mare dresura frizure, kot so to storili na modni reviji Elie Saab. Posodobite zastareli lasni okrasek in ga uporabite na mokrih laseh, kjer svojo nalogo opravlja zelo moderno. 

1. korak: češite lase tako dolgo, da bodo resnično gladki in sijoči.

2. korak: na lase ob čelu nanesite pet kapljic olja za lase, nato ga s potegom in namestitvijo (približno 10 cm od čela) okrasnega glavnika razčešite nazaj.

Priporoča Elle Slovenija, junij 2014.28. oktober 2013

Polna dresura po korakih. Razkuštran paž.

1. Nanesite osnovo: Privzdignite tanke lase z nanosom pene Thickening Full Form Mousse, pred tem na lase nanesite Prep. Na kratke dolžine las ne nanesite prevelike količine pene (vedno jo lahko še dodate).

 

Prep - hranljiv produkt za razčesavanje razkrije teksturo las in poveča učinkovitost 

produktov za oblikovanje. 

 

Thickening Full Form Mousse - oblazinjena krema - pena, ki z dodajanjem toplote napihne lase. Oblikuje in vzdržuje polne silhuete.

 

2. Za temeljit nanos produktov, razčešite s ploščato krtačo.

 

3. Posušite lase z roko, da odstranite vlago. Med sušenjem s prsti privzdignite lase. Osredotočite se na sušenje korenin. Sušilec usmerite navzdol proti konicam, da pogladite lase. Sušenje iz ene strani na drugo pripomore, ki ustvarjanju volumna.

 

4. Lase razdelite na tri dele.

 

5. Posušite lase z okroglo krtačo. (1) Najprej osušite lase z rokami, da odstranite odvečno vlago. Posušite del las, ki ni večji od širine krtače. (2) Položite krtačo na vrh las in z enakomerno napetostjo sušite najprej korenine las, z usmerjenim sušilcem navzdol. (3) Potem položite lase čez ščetine krtače in usmerite sušilec v sredino krtače. Usmerite lase po obliki krtače. (4) Privzdignite korenine, kjer je to potrebno in enakomerno sušite lase. Odvijte lase (ne vleči).

 

6. Oblikujte s Thickening Creme Contour. Dajte lasem kul, po meri narejen izgled z dodajanjem nekaj detajlov okoli obraza s Thickening Creme Contour - ne bo odvzel volumna obliki, ki ste jo ravnokar naredili.

 

Thickening Creme Contour - gosta, prožna krema za oblikovanje, ki se v rokah stopi v nežno pasto za oblikovanje lepih silhuet.

 

Povzeto po Bumble and bumble, New York.


05. februar 2013

DRESURA PO KORAKIH.

Salon Mare dresura frizure Vam predstavlja sodoben, izviren, a hkrati klasičen chignon. Chignon je razgiban, poln sodobnih detajlov, zato je všečen in primeren za vsak dan. Je speta frizura, ki je vsako sezono, na tak ali drugačen način vidna na kateri izmed modnih revij v Parizu, Milanu, New Yorku.

 

Kako do lepega chignona v nekaj preprostih zdresiranih korakih?

 1. Sveže umite in posušene lase osvežimo s Thickening Hairspray.
 2. Lase razdelimo na dva dela in na spodnjem delu lase spnemo v čop.
 3. Zgoraj naredimo prečo, kot jo nosimo po navadi.
 4. Vse lase spnemo v čop in ga zvijemo.
 5. Lase zavijemo v zvitek in z lasnicami spnemo.

Namig: Lahko je strog in polizan. Za bolj surov, sodoben, svež, mladosten chignon, si po laseh pred spenjanjem razpršimo Surf Spray. Tako so lasje mat in tekstura je zelo razgibana.  lahko pa si ga malo razmršimo, da zgleda bolj sodobno, sveže in mladostno.

 

Za pomoč in dodatne informacije povprašajte svojega dreserja. Zares močne lasnice so na voljo v salonu Mare dresura frizure v PinBoxu.

kartice
COPYRIGHT © MARE DRESURA FRIZURE \ PRESS \ POGOJI POSLOVANJA \ AVTORJI